Omgeving

Op deze pagina benoemen we kort de "highlights" die er vanuit Scharmer te zien of te doen zijn. Voor ons zijn de leukste en mooiste plekken: Groningen, Appingedam, kasteel de Fraeylemaborg in Slochteren en de omgeving van Noord- en Zuidlaren (Drenthe).. Wij hebben hierover alvast wat informatie voor u verzameld. Deze kunt u bovenaan de pagina vinden, onder het kopje "Omgeving".

Het dorp Scharmer ligt in de gemeente Slochteren, een gemeente welke zich uitstekend leent om te fietsen en te wandelen. Sinds 2017 loopt de route van Het Roots natuurpad langs onze B&B. En vlakbij ligt het natuurgebied “t Roegwold. Op geringe afstand van Scharmer ligt het Schildmeer: dit is een fraaie plek om te recreëren, te zeilen en te windsurfen. Onder het kopje "Activiteiten" hebben we een fietsroute langs het Schildmeer opgenomen. Hier vindt u ook een fietsroute rond het Zuidlaardermeer.

Het vlakbij gelegen recreatiegebied Break Out Grunopark, 3 km van Scharmer, biedt volop mogelijkheden voor onder andere waterskiën en zwemmen. In het vlakbij gelegen plaatsje Woudbloem, nog geen 2 km van Scharmer kan gekanood worden.

In het nabijgelegen dorp Harkstede, vanuit de woonboerderij slechts 5 minuten lopen, bevinden zich de meest voor de hand liggende winkels, o.a. een supermarkt, bloemenwinkel, kapper, fietsenzaak en een postkantoor. U kunt ook een bezoekje brengen aan de molen in Harkstede.

In onze B&B ligt uiteraard nog meer informatie over wat er zoal te doen is in de nabije omgeving, in de stad of de provincie. Als u gebruikt maakt van de links op deze site dan komt u vanzelf meer te weten over de diverse plekken die de moeite waard zijn te bezichtigen.